Brf Pomona | 769601-8808
21 sep 2017

Information från styrelsen september 2017

Av Anette Berggren | 2017-09-21 15:52

Till medlemmar i Brf Pomona

Info efter styrelsens möte i september 2017.
 

Möte med Vittraskolan
I samband med raster och håltimmar letar elever ibland efter ställen att hänga på. Detta gäller både Vittraskolan och Alfaskolan. Vår gård har blivit en av dessa platser.
Styrelsen har tidigare tagit beslut att inte stänga av gården för personer som inte är boende här då vi tycker det är viktigt och trevligt med öppenhet. Självklart skall alla som vistas här följa den ordning som gäller vilket också gäller barn och ungdomar. Det är såklart inte okej att gunga sönder gungorna eller sparka sönder de leksaker som ligger på gården lika lite som det är okej att vara otrevlig om man blir tillsagd. Vi som vuxna har alla ansvar att föregå med gott exempel och varför inte passa på göra det vid ett sånt här tillfälle, prata och förklara.

Skolan kommer se till att deras rastvärdar även tar ett varv vid olika tillfällen på vår gård. Om någon akut situation uppstår kontaktar man Vittraskolans administration (mån-tors 08.00-16.30, fre 08.00-15.30) på 08-4449471 eller på frosunda@vittra.se (kontaktuppgifter till Alfaskolan återkommer vi med). Dom tar gärna emot denna information om den delges på ett förtroendefullt sätt och utan att det sker i affekt eller ilska. Skolorna (och föräldrar) jobbar ständigt med att lära ut bra värdegrunder. Dom gör allt dom kan för att vägleda barn och ungdomar att välja att göra rätt.

Om någon av skolorna kontaktas är det bra om du i samband med detta skickar ett mail till styrelsen@brfpomona.se . Vi kommer att ha återkommande avstämningsmöten med skolorna och då är det bra att ha denna info för utvärdering av vårt samarbete.
 

Nyckelbrickor vid överlåtelser
För att ha fortsatt god kontroll över våra nyckelbrickor skall i samband med överlåtelse samtliga nyckelbrickor återlämnas till styrelsen. Läggs i Brf Pomonas postlåda på Pomonagatan 4. Nya brickor aktiveras och tilldelas den nya ägaren.
 

Grovsoprummet (Signe Tillischgatan 2)
Vi i styrelsen har som motto att det är bättre med en positiv attityd än att gnälla, skälla och bli arga. Oftast finns det förklaringar till varför man sagt eller gjort på ett visst sätt. Dock ”gick topplocket” häromdagen då det återigen ställts en säng i soprummet. Att få iväg denna är kostsamt för föreningen och det känns inte okej att vi alla skall betala för det. Allt som är för stort för att slängas i de gröna baljorna får man forsla bort själv. Det är inte föreningens ansvar.

Det är ej heller okej att slänga hö från smådjur direkt i baljorna. Använd säckar.
 

Rensning av avlopp
Rensa vattenlås i badrum, kök och tvättmaskin

Har du fått stopp i köket, badrummet eller vid tvättmaskinen?
Detta beror många gånger på att vattenlåset är igensatt och behöver rensas. Detta är inte föreningens ansvar, det är något man själv får göra.

Matfett orsakar proppar i avloppen
Tänk på att aldrig skölja ner matfett från matlagning i avloppet då detta orsakar proppar. Konsekvensen är förutom besväret med att vatten inte kan rinna ut, att en spolfirma måste komma och åtgärda stoppet. Varje spolning kostar ett par tusen kronor, vilket belastar föreningen och i sin tur medlemmarna.
Häll istället matfettet i ett kärl, t.ex. en gammal mjölkkartong med skruvkork som sedan skruvas åt, och släng i hushållssoporna.

Var försiktig med kemikaliska propplösare. De kan skada rören och stannar ofta i vattenlåset. Börja istället med att spola avloppet med kokande vatten + en fjärdedels kopp bakpulver och 50 ml vinäger. Eller vanligt diskmedel.

Det är även bra om man aktivt rensar vattenlåset lite då och då, någon gång om året. Annars blir det helt stopp. Har man långt hår behöver man rensa golvbrunnen i badrummet oftare för att det inte ska riskera bli stopp.
På golvbrunnsbilderna visas att det är viktigt att man tar ut insatsen ur golvbrunnen för att rensa. Tar man inte ur och även rensar insatsen noggrant försvinner inte smutsen. Dessa instruktioner finns på hemsidan, www.brfpomona.se

Med vänlig hälsning,
Styrelsen i Brf Pomona