Brf Pomona | 769601-8808
15 sep 2014

Brandvarnare och skador i trapphus

Av John Severinson | 2014-09-15 22:05

Kära medlem,

Sommaren börjar lida mot sitt slut och kallare väder är på intåg. Föreningen står dock väldigt väl rustad för den kommande hösten och vintern och vår ekonomi är fortsatt god. Här kommer två informationsbitar.

Det första gäller brandvarnare. Det har gått drygt tio år sedan vår fastighet färdigställdes och många brandvarnare i våra lägenheter har funnits här sedan dess. Brandvarnare har dock en bäst före-tid på cirka 10 år. Det är medlemmens eget ansvar att tillse att brandvarnare finns och fungerar så låt detta meddelande vara en påminnelse om att det kan vara dags för byte. Exempelvis IKEA har billiga och högkvalitativa brandvarnare. För de medlemmar som vill ha assistans med montering kan detta fås genom vaktmästaren hos CEMI. Detta sker på medlemmens egen räkning.

Vidare har vi då och då problem med skador i våra trapphus vid till exempel inflytt, utflytt eller leverans av beställda varor av det större slaget. Styrelsen har beslutat att det från och med nu är den enskilde medlemmen som ansvarar för skador som uppstår av tredjepartsleverantör som medlemmen anlitat, exempelvis transportfirma. När sådana skador uppstår kommer föreningen tillse att skadorna åtgärdas och därefter debitera medlemmen som i sin tur får driva egen ersättningsfråga mot den tredje parten.

Vänliga hälsningar,
Styrelsen för Brf Pomona